Nieuwe iPad vanaf 23 maart te koop

Geplaatst op 7-3-2012. Laatste update op 9-3-2012 om 16:31.

Nieuwe iPad vanaf 23 maart te koop

24 maanden na de introductie van de eerste iPad heeft Apple zojuist de derde generatie van de populaire tablet gepresenteerd in San Francisco. De nieuwe iPad heeft een retina display, snellere processor en een verbeterde camera.

Opvallend genoeg is er geen specifieke naam voor de nieuwe iPad genoemd, waarmee Apple afstand lijkt te doen van de numerieke versies van de producten. De tablet wordt gepresenteerd als ‘de nieuwe iPad’.

Sneller en scherper

De grootste verbetering ten opzichte van de iPad 2 is een retina display met 2048×1536 pixels, waarbij de resolutie van het scherm tot vier keer beter is dan de iPad 2. Met maar liefst 3.1 miljoen pixels op het scherm biedt de retina display naast een veel scherper beeld ook een beter contrast en een betere kijkhoek.
Ook is de nieuwe iPad voorzien van een snellere processor, de A5X. De chip is tweemaal zo sterk als de A5 processor in de iPad 2. Met de nieuwe processor is de iPad sneller in het verwerking van beelden en processen en kan het zwaardere graphics aan. De accuduur blijft overigens gelijk met 10 uur bij normaal gebruik.
De iPad beschikt over een verbeterde 5 megapixel camera, waarmee het mogelijk is om 1080p video op te nemen.

4G netwerk

De nieuwe iPad ondersteunt het gebruik van 4G LTE netwerken, waardoor mobiel internet tot wel 10 maal zo snel kan worden als het huidige 3G netwerk. Verschillende providers in de VS ondersteunen deze mobiele dienst. Echter in Nederland is het 4G netwerk nog niet uitgerold, waardoor er geen abonnementen voor kunnen worden afgesloten. Ondersteuning voor het 3G netwerk is tevens wel aanwezig op de nieuwe iPad.

Design

Het design van de iPad is nauwelijks veranderd. De iPad weegt 40 gram meer en is hij iets dikker. Daarnaast beschikt hij in tegenstelling tot geruchten nog steeds over een home button. De nieuwe iPad zal in een zwarte en witte variant te koop zijn.

Prijzen blijven gelijk, iPad 2 goedkoper

De prijzen van de iPad zullen gelijk blijven aan de huidige aanbevolen prijzen en starten met €479,00 voor de iPad WiFi 16GB. De iPad 2 blijft daarnaast beschikbaar in de winkels, maar het prijskaartje wordt wel aangepast. De iPad 2 zal in de VS verkrijgbaar zijn vanaf $399, waardoor de Europese prijzen waarschijnlijk uit zullen komen vanaf €379,00.

Nieuwe iPad kopen

Versies van de nieuwe iPad zullen als gebruikelijk te verkrijgen zijn in 16GB, 32GB en 64GB varianten. De nieuwe iPad is vanaf 16 maart te koop in onder andere de VS en Duitsland, vanaf 23 maart ligt de iPad in de Nederlandse winkels. Houd iPadkopen.com in de gaten voor het plaatsen van pre-orders en up to date levertijden van alle leveranciers.