Nieuwe iPad sterk verbeterd

Geplaatst op 23-10-2012. Laatste update op 7-2-2013 om 16:48.

Nieuwe iPad sterk verbeterd

Apple heeft dinsdag naast de iPad mini ook de vierde generatie iPad gepresenteerd, die overigens de naam iPad Retina Display heeft meegekregen. De vierde generatie iPad is een verbeterde versie van de huidige iPad.

Verbeterde specificaties

Onder de motorkap is er een hoop verbeterd en het scherm geeft nog altijd dezelfde prachtige beelden. De iPad Retina maakt gebruik van een A6X processor, die tot 2 maal sneller is dan de A5X processor uit de derde generatie iPad. Uiteraard is er dit keer een Lightning-aansluiting aanwezig. Het scherm is uiteraard nog altijd een Retina Display en de 4G-ondersteuning is sterk verbeterd. De 4G ondersteuning zal er ook zijn voor Nederland, echter zal het Nederlandse aanbod voor 4G abonnementen pas medio 2013 beschikbaar zijn bij de Nederlandse providers.

iPad prijzen

Apple heeft de verbeterde reguliere iPad voor dezelfde prijs aangekondigd, als waarvoor er op dit moment een derde generatie iPad kan worden aangeschaft. Dat betekent dat het 16GB exemplaar, met alleen Wifi-ondersteuning opnieuw beschikbaar is vanaf €499. De iPad Mini zal een stuk voordeliger zijn, aangezien die al vanaf €329 beschikbaar is. Het gaat dan ook om de variant met 16GB aan intern geheugen en alleen de WIFI-ondersteuning. De iPad Retina kun je is vanaf 26 oktober bestellen en zal vanaf 2 november worden verkocht, ook in Nederland. Kijk hier voor actuele prijzen en levertijden van de iPad Retina Display.