iPad Mini zal op 17 oktober worden onthuld

Geplaatst op 3-10-2012. Laatste update op 17-5-2013 om 12:18.

iPad Mini zal op 17 oktober worden onthuld

De geruchtenmachine van Apple draait, kort nadat de iPhone 5 is gelanceerd, alweer op volle toeren. Er zit volgens diverse bronnen een iPad Mini aan te komen. Apple zou deze op 17 oktober lanceren. Volgens een grote investeerder in het bedrijf, zullen de uitnodigingen voor het Apple-event op 10 oktober op de mat vallen. Een week later zal het evenement plaatsvinden. Als deze informatie blijkt te kloppen is de kans groot dat Apple begin november zal starten met de verkoop van de iPad Mini, al dienen we in Nederland weer een weekje langer te wachten.

Kleiner en goedkoper

De iPad Mini vormt, uiteraard, een kleinere versie van de reguliere tablet, waarvan men in maart de 3e generatie heeft gelanceerd. Het scherm zal een diameter van 7,85” krijgen, die kleiner is dan de 9,8”waar de reguliere versie van de iPad de beschikking over heeft. Bovendien zou deze kleinere iPad een stuk goedkoper worden dan z’n grote broer. Het apparaat zal ongeveer €300 gaan kosten, waarmee Apple de strijd beter aan denkt te kunnen gaan met andere voordelige aanbieders van tablets, zoals Google en Amazon.

Uitgelekte foto’s

Apple heeft het gerucht uiteraard niet bevestigd, aangezien men in principe nooit ingaat op de berichten die er naar buiten komen. De geruchten omtrent de lancering van een iPad Mini worden echter wel steeds hardnekkiger en eerder lekte er ook al een keer foto’s uit via een Chinese website. Als de grote investeerder de beschikking heeft over daadwerkelijke informatie zal het nog slechts een paar weken duren totdat het apparaat wereldkundig wordt gemaakt. Nu de gekte rondom de iPhone 5 wat afneemt zou dat natuurlijk niet verkeerd uitkomen voor Apple, aangezien men zich graag als het middelpunt van de wereld positioneert.