iPad mini te kopen vanaf 26 oktober

Geplaatst op 23-10-2012. Laatste update op 7-2-2013 om 16:48.

iPad mini te kopen vanaf 26 oktober

De geruchten gingen al een tijdje de ronde en ze zijn dinsdagavond (Nederlandse tijd) dan eindelijk bevestigd: Apple presenteert de iPad Mini. De iPad Mini is te koop vanaf 26 oktober en heeft een schermdiameter van 7,9”, in plaats van de 9,7” die het reguliere exemplaar meet. De tablet is maar 7,2 millimeter dun en heeft een gewicht van 308 gram. Het is daarmee een zeer slank en licht apparaat, dat dan ook gemakkelijk met een hand kan worden vastgehouden.

Vergelijking iPad Mini met Nexus 7

Tijdens de presentatie door Apple werd er een vergelijking gemaakt tussen de iPad Mini en de best beoordeelde tablet op het Android-besturingssysteem, de Google Nexus 7. Apple liet zien dat het scherm van de iPad Mini net wat groter is qua diameter, maar dat dit leidt tot bijna een derde aan schermoppervlakte. Bovendien blijft er tijdens het browsen en het gebruik van de apps veel meer ruimte over voor webpagina’s of de inhoud van de applicaties.

Kleine krachtpatser

De iPad Mini heeft geen Retina Display meegekregen, maar werkt met dezelfde resolutie als de iPad 2. Uiteraard is het scherm wat kleiner, waardoor het aantal pixels per inch groter is en er een scherp beeld ontstaat. Ook heeft Apple een 5-megapixel camera in weten te bouwen en slaagt de iPad Mini erin om het op een volledig opgeladen accu 10 uur vol te houden. Uiteraard zullen er zowel modellen met alleen Wifi-ondersteuning, als ook 3G-ondersteuning beschikbaar komen (maar geen 4G).

iPad mini prijzen

De iPad Mini zal een stuk voordeliger zijn dan de iPad, aangezien die al vanaf €329 beschikbaar is. Het gaat dan ook om de variant met 16GB aan intern geheugen en alleen de Wifi-ondersteuning. De iPad Mini is vanaf 26 oktober te kopen en zal vanaf 2 november worden geleverd, ook in Nederland.