Google Nexus 7: eerste serieuze concurrent iPad?

Geplaatst op 4-9-2012. Laatste update op 5-9-2012 om 12:53.

Google Nexus 7: eerste serieuze concurrent iPad?

Vanaf vandaag is de Google Nexus 7 te kopen in de Nederlandse winkels en webshops. Google en Asus hebben met de Nexus 7 de handen ineen geslagen in de concurrentie met de iPad. De Nexus 7 is in Nederland alleen te verkrijgen als 16GB WiFi model. Met de introductie van de Nexus 7 bieden Google en Asus een serieuze concurrent voor de iPad op de markt. De 8GB versie van de Nexus 7 is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te verkrijgen. Ook gaan er inmiddels geruchten dat Google en Asus werken aan een 3G variant van de tablet.

Goedkoop en krachtig

Waar de iPad een adviesprijs heeft van € 479,00 voor een 16GB WiFi model, is kun je de Nexus 7 kopen met een adviesprijs van €249,00 voor een 16GB WiFi versie. De Nexus 7 is met haar 7” formaat wel kleiner dan de iPad, maar qua prestaties blijft het een indrukwekkende tablet. Uiteraard zijn er andere goedkope tablets op de markt gebracht in de afgelopen twee jaar, echter zijn deze niet zo krachtig en gebruiksvriendelijk uitgerust als de Nexus 7.

Concurrentiestrijd

Geruchten doen al enige tijd de ronde dat Apple de markt voor kleinere tablets ook wil betreden. Zeer waarschijnlijk zal er in oktober 2012 een iPad mini op de markt gebracht. Het zal ons niet verbazen dat deze een vergelijkbare prijs zal hebben als de Nexus.