iPad Prepaid Micro Simkaart

Als je gebruik wilt maken van mobiel 3G internet op je iPad dien je apart een iPad microsim aan te schaffen. Deze iPad microsim is te verkrijgen in combinatie met een iPad abonnement, of los te verkrijgen bij aanschaf van een iPad prepaid bundel. Op deze pagina geven we advies voor de keuze van het juiste prepaid iPad tegoed dat bij jou past. Als je geïnteresseerd bent in een iPad abonnement, neem dan een kijkje op de iPad 3G abonnementen pagina.

Vodafone iPad Microsim - Prepaid

Vodafone biedt naast scherp geprijsde iPad abonnementen ook een scherpe prijs voor een iPad prepaid bundel inclusief microsim. Je betaald slechts € 7,50 voor de microsim en hierbij ontvang je 500MB data (t.w.v. 25,00) met een downloadsnelheid van 3,6Mbps. Zo zit je nergens aan vast en kun je je account opwaarderen middels onderstaande bundels, wanneer jij dat wilt. De iPad Microsim is eenvoudig te bestellen op de website van Vodafone.

Als je al in het bezit bent van een microsim, kun je gebruik maken van de verschillende databundels van Vodafone. Vodafone prepaid internet voor je iPad komt in diverse bundels:

Naam Databundel Snelheid Geldigheidsduur Prijs Extra informatie
Dagbundel 35MB 3,6 Mbps 1 dag € 2,50 Informatie en bestellen »
Weekbundel 150MB 3,6 Mbps 1 week € 10,00 Informatie en bestellen »
Maandbundel 350MB 3,6 Mbps 1 maand € 20,00 Informatie en bestellen »
Kwartaalbundel 1000MB 3,6 Mbps 3 maanden € 50,00 Informatie en bestellen »

Buiten je bundel betaal je € 0,33 per MB. Via de website van Vodafone kun je ook je tegoed eenvoudig opwaarderen.

Naast de prepaidbundels biedt Vodafone ook zeer voordelige maandabonnementen voor iPad gebruikers. Zo kun je een iPad Start of iPad Basis abonnement afsluiten voor een periode van 1 maand. Meer informatie over de Vodafone abonnementen vind je op de iPad 3G abonnementen pagina.

Hi iPad Microsim - Prepaid

Hi biedt een losse iPad microsim aan voor €9,95. Met deze microsim die je direct kunt gebruiken voor je iPad, ontvang je 90 MB data tegoed na registratie op de website. Na registratie op de website kun je direct je data tegoed online opwaarderen. De kosten hiervoor zijn €10,00 voor 60MB, of €20,00 voor 200MB.

Je zit met het kopen van deze losse microsim niet vast aan een abonnement, en je betaald voor wat je gebruikt. De snelheid van het internet is 3,6 Mbps download en 2 Mbps upload. De iPad microsim van Hi kun je gemakkelijk bestellen op de website van Hi. Als je de microsim ontvangt, heb je direct toegang tot internet. Na ontvangst van de microsim kun je hier je tegoed opwaarderen.

Hi biedt naast een aantal zeer sterke iPad maandbundels aan die voordelig kunnen uitpakken als je soms, regelmatig of vaak online zult zijn.

KPN iPad Microsim - Prepaid

KPN biedt een iPad microsim aan voor €10,00, waarbij direct al €5,00 tegoed op staat en je nog eens €10,00 tegoed ontvangt na registratie op de website. Voor de iPad Microsim van KPN betaal je geen verzendkosten en kun je achteraf altijd je tegoed opwaarderen.

Met de iPad Microsim van KPN zit je niet vast aan een maandelijks abonnement en betaal je € 0,16 cent per MB data verbruik. De snelheid van het internet is 3,6 Mbps download en 768 Kbps upload.

De iPad microsim van KPN is eenvoudig te bestellen op de website van KPN. Als je de microsim ontvangt, heb je direct toegang tot internet. Vervolgens kun je een direct je registreren en je tegoed opwaarderen.

T-Mobile iPad Microsim - Prepaid

T-Mobile biedt een losse iPad microsim aan voor €19,95. Op deze microsim staat direct €2,50 tegoed, zodat je direct aan de slag kunt met mobiel internet op je iPad. Als je je vervolgens registreert via My T-Mobile, ontvang je nog eens €10,00 aan internet tegoed in de vorm van spaarpunten.

Met de iPad Microsim van T-Mobile zit je niet vast aan een abonnement met maandelijkse kosten en betaal je € 0,20 cent per MB data verbruik. De snelheid van het internet is 3,6 Mbps download en 768 Kbps upload.

De iPad microsim van T-mobile is eenvoudig te bestellen op de website van T-Mobile. Als je de microsim ontvangt, heb je direct toegang tot internet. Vervolgens kun je een maandbundel aanschaffen of je tegoed opwaarderen.

Tele2 iPad Microsim - Prepaid

Tele2 biedt vier verschillende iPad microsim bundels aan voor prepaid internet op je iPad. Tele2 biedt databundels van een dag, week, maand of kwartaal, tegen een laag tarief per MB. Zo betaal je nooit meer dan 10 cent per MB. De bundels zijn los te verkrijgen, of in combinatie met een iPad microsim die apart € 5,00 kost.

Naam Databundel Snelheid Geldigheidsduur Prijs Extra informatie
Dagbundel 10MB 3,6 Mbps 1 dag € 0,99 Informatie en bestellen »
Weekbundel 70MB 3,6 Mbps 1 week € 5,99 Informatie en bestellen »
Maandbundel 300MB 3,6 Mbps 1 maand € 22,99 Informatie en bestellen »
Kwartaalbundel 900MB 3,6 Mbps 3 maanden € 59,99 Informatie en bestellen »

De databundels van Tele2 zijn eenvoudig te bestellen op de website van Tele2. Vervolgens kun je ook je tegoed online opwaarderen via de website.

Simyo iPad Microsim - Prepaid

Simyo biedt een dagbundel en een strippenkaart voor prepaid internet op je iPad. Voor de dagbundel betaal je € 2,50 (exclusief €10,00 aansluitkosten). Hiermee kun je 24 uur online met een maximaal verbruik van 50MB. Kom je over deze limiet binnen de 24 uur, ga je automatisch naar een veel tragere verbinding (128 kbps download, 64kbps upload). Het Web to Go Sim Only pakket wordt geleverd met een simkaart, die je wel zelf en op eigen risico moet knippen om in je iPad te gebruiken. Simyo geeft wel aan eind 2010 met een microsim kaart te komen.

Naast een dagbundel kun je ook een Simyo Strippenkaart kopen met 10 strippen, wat goed is voor 10 maal 24 uur webtegoed. Een strippenkaart is € 25,00, waardoor je dus € 2,50 per dag betaald, net als bij Hi. Echter is de download snelheid bij Hi bijna 4 maal zo hoog.

Naam Data Snelheid Prijs Webshop Simyo
Simyo Web to Go 50MB 2,0 Mbps € 4,00 p.d. Informatie en bestellen »
Simyo Strippenkaart 50MB 2,0 Mbps € 25,00 p.m. Informatie en bestellen »

Het aanbod van Simyo is duurder en van mindere kwaliteit dan het aanbod van overige aanbieders. De enige voordelen zijn dat je gebruik maakt van het KPN netwerk, en dat je flexibel bent in wanneer je het webtegoed wilt gebruiken. Daarbij komt dat je zelf je simkaart moet knippen tot een microsim kaart, en dat je een trage verbinding hebt in vergelijking met Hi, wat op hetzelfde netwerk internet aanbiedt.

Wat is ons advies?

Vodafone en KPN bieden naar ons inzicht de beste iPad prepaid bundels aan in combinatie met een iPad microsim. Ons advies is om te kiezen voor een van deze providers. Uiteraard is de keuze afhankelijk van je behoefte en ervaring, waardoor het altijd goed is om diverse aanbieders te overwegen. Ook loont het soms om eens te kijken bij een sim only aanbieder zoals The Phonehouse. Voordeel van prepaid microsim is dat je nergens van afhankelijk bent en altijd kunt overstappen naar een andere aanbieder.