De leukste bordspellen voor de iPad

Er bestaan diverse leuke bordspellen voor de iPad. Dit zorgt ervoor dat je met z’n allen een bordspel kunt spelen zonder dat je het bord zelf, de pionnen en bijvoorbeeld de dobbelstenen op dient te gaan zoeken. Door de app op je iPad op te starten zorg je ervoor dat je direct kunt beginnen. Daarnaast kun je de bordspellen natuurlijk ook alleen spelen. Je kunt op die manier alvast een beetje oefenen of gewoon even wat tijd doden. Hieronder vind je 10 van de leukste bordspellen voor de iPad. Het gaat om Catan, Carcassonne, Smallword, Monopoly, Rummikub, Stratego, Scrabble, Boggle, Yahtzee en Ludo, een versie van Mens Erger je Niet.

Catan

Een van de leukste bordspellen voor de iPad is Catan. Het gaat natuurlijk om het bordspel dat we beter kennen als Kolonisten van Catan. Met dit bordspel dien je ervoor te zorgen dat je de langste handelsroute opzet, de grootste riddermacht opstelt of gewoon zo goed mogelijk handelt. Met het bordspel Catan voor de iPad kun je ontdekken of er een ware kolonist in je schuilt en dien je ervoor te zorgen dat je de heerser van Catan wordt, een fantastische uitdaging!

Carcassonne

Een bij het grote publiek minder bekend bordspel voor de iPad is Carcassonne. Het is binnen dit spel van belang om een Middeleeuws landschap op te gaan bouwen en zoveel mogelijk punten te scoren. Het spel werd in 2001 verkozen tot ‘Spel van het Jaar’ en is daarmee een absolute klassieker. Er zijn allerlei verschillende spelstijlen mogelijk om er uiteindelijk voor te zorgen dat je de meeste punten weet te behalen en het spel kunt winnen. Om die reden behoort Carcassonne absoluut tot de leukste bordspellen voor de iPad, waar je met het hele gezin van kunt gaan genieten.

Small World

Met Small World kunnen jullie je even helemaal in een fantasiewereld begeven. Twee spelers gaan de strijd met elkaar aan. Jullie dienen er door middel van veroveringen en controle voor te zorgen dat jullie de Dwergen, Magiërs, Amazones, Reuzen, Orken en mensen zo goed mogelijk onder weten te brengen. Door tegenover elkaar te gaan zitten en de iPad in het midden te leggen kun je een van de leukste bordspellen gaan spelen. Small World behoort daarnaast tot de leukste bordspellen voor de iPad vanwege het feit dat de spanning tijdens die spel om te snijden is en er ineens van alles kan veranderen.

Monopoly

Een van de leukste bordspellen voor de iPad is zonder twijfel Monopoly. Het spel is bovendien volledig in HD uitgevoerd, waardoor het er ook nog eens fantastisch uitziet. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk straten in handen krijgt en bouw hotels om zoveel mogelijk geld te innen. Je kunt direct van start gaan met Play Now, maar je kunt er ook voor kiezen om met vrienden te spelen, die ook een iPad, iPhone of iPod Touch hebben. Monopoly behoort om die redenen absoluut tot de leukste bordspellen voor de iPad.

Rummikub

Rummikub heeft de laatste jaren weer sterk aan populariteit weten te winnen en behoort daarmee tot een van de leukste bordspellen voor de iPad. Door de stenen op tafel zo aan te passen dat je zelf een hoop bij of aan kunt leggen zorg je ervoor dat je al je stenen een voor een kwijt raakt. Wie alles het eerst kwijt is heeft gewonnen, maar er bestaan verschillende tactieken om daarvoor te zorgen. Kies voor de spanning van Rummikub en speel een van de leukste bordspellen op de iPad met je vrienden, of alleen tegen de computer.

Stratego

Stratego is vanuit het verleden een zeer populair spel en behoort dan ook zeker tot de leukste bordspellen voor op de iPad. Binnen het spel stel je de manschappen zo slim mogelijk op en ga je vervolgens de strijd aan met je tegenstander. Door je manschappen op een slimme manier door het veld te bewegen versla je de tegenstander en kom je steeds dichter bij het uiteindelijke doel: de vlak van de vijandelijke macht. Stratego behoort absoluut tot de leukste bordspellen op de iPad en dat heeft vooral te maken met de ongekende spanning die het spel kenmerkt.

Scrabble

Scrabble is absoluut een van de leukste bordspellen voor de iPad, vanwege het feit dat haast iedereen weer woordjes lijkt te leggen met Wordfeud. Bij Scrabble speel je echter offline tegen je vrienden of kennissen en leg je om beurten een woord. Zo kun je de ervaring met Wordfeud bijvoorbeeld gebruiken om ervoor te zorgen dat je dit spel zal winnen. Door gebruik te maken van de vakjes met dubbelen of zelfs de drievoudige woordwaarde haal je veel punten en ga je recht op de winst af. Scrabble behoort tot een van de leukste bordspellen voor de iPad vanwege de spanning en de huidige populariteit van het geschreven woord.

Boggle

Bij Boggle is het de bedoeling om de verschillende letters zo goed mogelijk te gebruiken bij het creëren van woorden, waardoor de spanning om te snijden is. Onder andere daarom behoort Boggle tot de leukste bordspellen opp de iPad. Je kunt zelf spelen om de tijd te verslaan, of samen met je vrienden spelen in de vorm van een uitdaging. Zo zorg je ervoor dat jullie samen op zoek gaan naar de beste speler. Boggle is een van de leukste bordspellen op de iPad en mag daarom niet ontbreken in de persoonlijke collectie.

Yahtzee

Yahtzee kennen we natuurlijk allemaal en behoort daarom dan ook absoluut tot de leukste bordspellen op de iPad. Het leuke van dit spel is dat je zelf tegen de computer kunt spelen, of samen met je vrienden een potje kunt doen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk punten behaald, door de scores van de dobbelstenen op een slimme manier te gebruiken. Uiteraard is het uiteindelijk de bedoeling vijf van dezelfde te gooien en een Yahtzee bij te mogen schrijven. Yahtzee kent veel spanning en behoort daarom tot de leukste bordspellen op de iPad.

Ludo (Mens Erger je Niet)

Wat wij kennen als Mens Erger je Niet kent Apple als Ludo en behoort absoluut tot de leukste bordspellen op de iPad. We hebben het spel in het verleden allemaal gespeeld en hebben er waarschijnlijk uiteenlopende herinneringen aan. De een komt z’n vak nauwelijks uit, terwijl de ander met de zoveelste pion rond is. Wat dat betreft valt er met Mens Erger je Niet of Ludo altijd van alles te beleven. Het is dan ook volkomen terecht dat het spel op basis van het aantal downloads behoort tot een de leukste bordspellen voor op de iPad.